Ronnie Gardiner Methode

RGM is een leuke en leerzame methode die bewegen, muziek, ritme, spraak en tast combineert om zo onder meer de concentratie, het geheugen en de alertheid te verbeteren, het leren kan vergemakkelijken en het zelfvertrouwen kan vergroten.
In principe is RGM geschikt voor iedereen, alle leeftijden, ‘gezonde’ mensen en mensen met een (ontwikkelings-)stoornis.
Naast dat de methode geschikt is voor kinderen en jongeren met ad(h)d, autisme en dyslexie, is ook gebleken dat de methode effectief is bij stress, faalangst en onzekerheid.

Hoe werkt deze methode en hoe kan deze methode doorwerken op al die verschillende vlakken, vraag je je misschien af?
Doordat RGM multi-sensorisch is worden verschillende hersengebieden (tegelijkertijd) geactiveerd.
De linker- en de rechterhersenhelft worden hierdoor meer met elkaar in verbinding gebracht, wat kan leiden tot nieuwe hersenverbindingen. Ook kunnen hersenverbindingen en hersengebieden die weinig tot niet meer actief waren opnieuw versterkt worden. Het is aangetoond dat hersenen flexibel en leerbaar zijn (neuroplasticiteit). Bij onderontwikkelde gebieden of na een hersenbeschadiging kunnen andere hersengebieden ‘taken’ overnemen.
Mede door het grote en brede ‘werkgebied’ kan RGM dan ook effect hebben op meerder vlakken.

Waarom is RGM van meerwaarde voor kinderen en jongeren?
De methode is van meerwaarde voor kinderen en jongeren omdat tijdens de RGM-lessen de sfeer ontspannen is, het energieniveau wordt gestimuleerd, de creativiteit wordt verhoogd, de focus wordt verhoogd en er mag, of eigenlijk moet, bewogen worden! Iets wat gedurende de schooltijd vaak niet kan/mag, tijdens de lessen. Bij een RGM-les kunnen de jeugdigen aan het begin van de dag opladen en de focus vinden voor de lessen die hen nog te wachten staan. Of ze kunnen aan het eind van de dag bijkomen, hun ‘ingehouden’ energie kwijt, tegelijkertijd opladen en hun lichaam en geest ‘resetten’ voor bijvoorbeeld leer- en maakwerk dat hen nog te wachten staat. 
RGM draagt bij aan het (her)vinden van een balans tussen inspanning en ontspanning.

Tijdens RGM leer je indirect, wat de lessen toegankelijk en ongedwongen maakt. Plezier hebben en sociaal contact, dat is ook waar RGM voor staat!

 

Stel je vraag

Interesse in een workshop!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kalender

december 2019
M D W D V Z Z
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031